top of page
LDW stadion bro architecten
Louis de winter stadion
LDW stadion bro architecten Brasschaat

RENOVATIE VAN EEN STADION EN UITBREIDEN VAN EEN SCHOOL

In het gemeentelijke park van Brasschaat zal een gedateerd sportstadion verbouwd worden tot een multifunctioneel gebouw dat voldoet aan de huidige standaard. Het nieuwe gebouw zoekt de link met de omgeving en past zich hieraan aan. Een nieuw toegangsplein geeft ademruimte aan de straat en zorgt voor een aangenaam toekomen.

LWB-22_inplantingsplan_1.png

NIEUWBOUW FOYER & THEATERZAAL

Het ontwerp plaatst een cafetaria voor 300 bezoekers in een compact volume dat zich inpast in de bestaande betonskeletstructuur. Door de cafetaria te verhogen, ontstaat er een link met de sportterreinen. De meer functionele ruimtes worden ondergebracht in een gesloten sokkel. Een nieuwe luifel zorgt voor een verbinding tussen het nieuwe gebouw en het bestaande schoolgebouw. Door de 2 gebouwen te verbinden ontstaat er een wisselwerking waar zowel voor studenten als bezoekers van sportwedstrijden een meerwaarde ontstaat

 

GEVARIEERD PROGRAMMA

De nieuwe lokalen worden zo flexibel mogelijk vormgegeven zodat een flexibiliteit ontstaat. Hierdoor kunnen op termijn andere invullingen gehuisvest worden en kan het gebouw de tand des tijds doorstaan.

LDW stadion bro architecten
LDWA stadion cafetaria bro architecten
LDW stadion fitness bro architecten
BA_LWB_P_N_00_Niveau 0_2.png
BA_LWB_P_N_01_Niveau +1.png
BA_LWB_P_N_02_Niveau +2.png
BA_LWB_P_N_03_Dakniveau.png
bottom of page