top of page

BRO Architecten is een jong, dynamisch en multidisciplinair ontwerpbureau opgericht door Wouter Braspenningx en Hendrik-Jan Roest.  Een kantoor dat gespecialiseerd is in architectuur, interieurarchitectuur en urban planning. 

Bij BRO Architecten focussen we ons op klein -en grootschalige projecten. Dit zowel voor publieke, collectieve of private ontwerpopdrachten. Door de jarenlange ervaring van Wouter en Hendrik - Jan bij POLO Architects voelen zij zich op al deze vlakken zeer thuis. 

We ontwerpen graag op maat gemaakte interieurs met een uniek en sterk karakter. Onze focus ligt hierbij op het ontwikkelen en ontwerpen van residentiële woningen, kantoren, praktijken, winkels en horeca. Oog voor detail, duurzame realisaties en een diepgaand contact met de opdrachtgever is hier onze grootste troef.

CONTEXT

 

Elke opdracht wordt met een open blik benadert. De randvoorwaarden en context scheppen een kader waarin een visie tot stand komt, en zijn voor elk project verschillend. De doorgedreven uitwerking en terugkoppeling zorgen voor een uniek karakter. BRO architecten staat voor duurzame architectuur eerder dan spierballengerol.

 

Wat is het belang van een duidelijke relatie van architectuur en zijn omgeving? Wat betekent het begrip context voor architectuur? De vaak snel veranderende fysieke en culturele context waarin hedendaagse bouwopgaven tot stand komen, maakt het beantwoorden van deze vraag en het definiëren van het begrip ‘context’ lastig of zelfs onmogelijk. Terwijl er waarschijnlijk bij velen behoefte is aan specificiteit en aan een architectuur die onverwisselbaar en onverplaatsbaar lijkt, ontbreekt er de culturele consensus over hoe zo’n architectuur tot stand kan worden gebracht. Met BRO Architecten trachten we een juiste interpretatie te maken van de geldende randvoorwaarden, en een inschatting van de toekomstige noden. Deze benaderen we op een pragmatische manier, en komen tot mogelijke ontwerpoplossingen. Elke ontwerpopdracht begint met een analyse van de context die de architectonische strategie bepaalt.

 

bottom of page